Search
 • dverd

SPAGHETTI AL PESTO ROSSO

Updated: Sep 8, 2020

[CAT]


El pesto rosso o pesto sicilià és una variant del pesto clàssic originari de la regió de Ligúria. Al sud d'Itàlia canvien els ingredients, els colors i els sabors.


Mentre que al nord la cuina té una base fonamentalment lligada a receptes a base de crema de llet, formatges i mantega, al sud els tomàquets, les olives negres, les tàperes, l'alfàbrega i l'oli d'oliva, estan presents en tots els seus plats de caràcter marcadament mediterrani.


S'elabora amb tomàquet fresc, ricotta, ametlles, alls, alfàbrega i oli principalment. Però n'existeixen moltes versions i avui us en portem una, elaborada amb tomàquets secs, ametlles i alfàbrega dverd. Un pesto ideal també per untar en una torrada en substitució de qualsevol paté o formatge d'untar.[NOTA: Per aquest plat és indispensable reservar un vas d'aigua de la cocció de la pasta per barrejar-lo amb la salsa; d'aquesta manera us quedarà cremosa. Aquest és un truc que es pot emprar en tots els plats de la pasta i el resultat és sorprenent.]

Què necessitem?

Ingredients per a 4 persones

Per la salsa pesto:

 • 200 gr de tomàquets secs.

 • 100 gr d’ametlles torrades o sense torrar (al gust).

 • 30 gr d’alfàbrega dverd.

 • 1 gra d’all o 2 (al gust).

 • 100 ml d’oli d’oliva.

 • 50 gr de parmesà ratllat.

 • 1 pessic de sal.

Per la pasta:

 • de 320 a 400 gr de pasta (80 gr o 100 gr per persona).

 • 1 vas de l’aigua de la cocció de la pasta.

 • Parmesà ratllat al gust.

 • Opcional: servir amb més alfàbrega dverd fresca picada.

Mètode d'elaboració:


1. Poseu els tomàquets secs a remullar 20 minuts dins d'un bol amb aigua per hidratar-los. Escorreu-los i mentre peleu les ametlles torrades.


2. Tritureu al vas de la batedora (millor si disposeu d'un processador d'aliments), els tomàquets, les ametlles, l'alfàbrega dverd, el parmesà, l'all i un pessic de sal i afegiu l'oli progressivament. Reserveu-ho.


3. Poseu una olla d'aigua a bullir i bulliu la pasta el temps necessari. Recomanem que sigui sempre al dente (al punt). Finalitzada la cocció reserveu un vas d'aigua i coleu els spaghettis.


4. Barregeu la pasta amb 2 cullerades per persona de salsa i remeneu-ho bé juntament amb una mica d'aigua de la cocció, fins que la salsa s'integri amb la pasta. (Cal afegir progressivament l'aigua fins a trobar el punt adequat, perquè us podríeu trobar que n'hi afegiu massa).


5. Serviu el plat amb parmesà ratllat i unes fulles d'alfàbrega dverd fresca. Bon profit!


***


(La salsa pesto rosso és de gust potent però un cop barrejada amb la pasta perd potència i s'equilibra a la perfecció amb la pasta. La podeu preparar el dia abans si ho desitgeu. Els tomàquets secs els podeu comprar conservats en oli o secs a granel, en aquest últim cas, cal deixar-los en remull amb aigua 20 minuts.


De salsa us en sobrarà i la podeu guardar 4 o 5 dies a la nevera coberta amb oli, en un pot de vidre. Si no l'heu d'utilitzar en un termini de pocs dies, també la podeu congelar.)

SPAGHETTI AL PESTO ROSSO

[CAST]


El pesto rosso o pesto siciliano es una variante del pesto clásico originario región de Liguria. En el sur de Italia cambian los ingredientes, los colores y los sabores.


Mientras que en el norte la cocina tiene una base fundamentalmente ligada a recetas a base de crema de leche, quesos y mantequilla, al sur los tomates, las aceitunas negras, las alcaparras, la albahaca y el aceite de oliva, están presentes en todos sus platos de carácter marcadamente mediterráneo.


Se elabora con tomate fresco, ricotta, almendras, ajos, albahaca y aceite principalmente. Pero existen muchas versiones y hoy os traemos una, elaborada con tomates secos, almendras y albahaca dverd. Un pesto ideal también para untar en una tostada en sustitución de cualquier paté o queso de untar.[NOTA: Para este plato es indispensable reservar un vaso de agua de la cocción de la pasta para mezclarlo con la salsa; de este modo os quedará cremosa. Este es un truco que se puede emplear en todos los platos de la pasta y el resultado es sorprendente.]

¿Qué necessitamos?

Ingredientes para 4 personas

Para la salsa pesto:

 • 200 gr de tomates secos

 • 100 gr de almendras tostadas o sin tostar (al gusto).

 • 30 gr de albahaca dverd.

 • 1 diente de ajo o 2 (al gusto).

 • 100 ml de aceite de oliva.

 • 50 gr de parmesano rallado

 • 1 pizca de sal.

Per la pasta:

 • de 320 a 400 gr de pasta (80 gr o 100 gr por persona).

 • 1 vaso de agua de la cocción de la pasta.

 • Parmesano ratllado al gusto.

 • Opcional: servir con más albahaca dverd fresca picada.

Método de elaboración:


1. Poner los tomates secos a remojar 20 minutos dentro de un bol con agua para hidratarlos. Escurrir y mientras pelar las almendras y tostarlas.


2. Triturar en el vaso de la batidora (mejor si dispones de un procesador de alimentos), los tomates, las almendras, la albahaca dverd, el parmesano, el ajo y una pizca de sal y añadir el aceite progresivamente. Reservar.


3. Poner una cazuela de agua a hervir y hervir la pasta el tiempo necesario. Recomendamos que sea siempre al dente (el punto). Finalizada la cocción reserva un vaso de agua y colar los spaghettis.


4. Mezclar la pasta con 2 cucharadas por persona de salsa y remover bien junto con un poco de agua de la cocción, hasta que la salsa se integre con la pasta. (Hay que añadir progresivamente el agua hasta encontrar el punto adecuado, sin pasarse de cantidad). 


5. Servir el plato con parmesano rallado y unas hojas de albahaca dverd fresca. Buen provecho!


***


(La salsa pesto rosso es de sabor potente pero una vez mezclada con la pasta pierde potencia y se equilibra a la perfección con la pasta. La puedes preparar el día antes si lo deseas. Los tomates secos se pueden comprar conservados en aceite o secos a granel, en este último caso, hay que dejarlos en remojo con agua 20 minutos.


De salsa os sobrará y la podéis guardar 4 o 5 días en la nevera cubierta con aceite, en un frasco de vidrio. Si no la utilizas en un plazo de pocos días, también la puedes congelar.)


52 views0 comments

VOLS DIR-NOS

ALGUNA COSA?

ENS CULTIVEN

AQUÍ:

©2019 dverd. Política de privacitat i avís legal. Política d'ús de cookies. Registre sanitari: R.S.I.P.A.C.: 24.04212/CAT | R.G.S.A.: 24.01517/L. Atribucions Icones

By Red Flavors